Lemon Meringue Tompouces


 

Deze tompouces zijn ideaal voor de Pasen. Natuurlijk passen ze goed vanwege de kleur maar ik vind citroen ook echt een smaak die bij Pasen hoort. 

Deze tompouces zijn een heerlijk combinatie van romige vulling, zurige lemon curd, zoet glazuur en knapperigheid van het gebakken bladerdeeg! I love them!


dit heb je nodig:

Voor 6 stuks

6 plakjes bladerdeeg

Vulling

250 gr slagroom

250 gr mascarpone

2 eetlepels suiker

1 zakje klopfix

lemon curd (zelfgemaakt of potje Chivers)

Glazuur & Topping

sap en zest van 1 citroen

125 gr poedersuiker

gele kleurstof

18 schuimpjes

zo maak je het:

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden. Zo heb je in totaal 12 plakjes.

Leg de plakjes op de bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Besmeer de plakjes met wat losgeklopt ei en bak ze in circa 12-15 minuten goudbruin. Laat ze daarna helemaal afkoelen.

Vulling

Klop ondertussen in een vetvrije kom de slagroom met de suiker en klopfix stijf. Klop daarna de mascarpone erdoor. Doe de slagroom/mascarpone crème in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze. Leg in de koeling

Glazuur & Topping

Meng de poedersuiker met wat van het citroensap tot een glazuur. Voeg het citroensap beetje voor beetje toe, het kan zijn dat je niet alles nodig hebt. Als het glazuur de juiste dikte heeft voeg je een drupje kleurstof toe en de citroen zest.

Voor de schuimpjes maak je een half recept van de Italiaanse meringue. Doe de Italiaanse meringue in een spuitzak met spuitmondje naar keuze en spuit mooie schuimpjes op op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze op 100 graden in 2 uur gaar. Laat ze daarna afkoelen.

Opbouwen

6 plakjes bladerdeeg komen onderop, leg ze met de platte kant naar beneden. Hierop gaat wat van de lemon curd; dit mag best wel royaal. Spuit hierop wat van de slagroom/mascarpone crème. Daarop gaan de andere plakjes bladerdeeg. 

Besmeer deze met het gele glazuur en spuit een mooi rand op van de crème. Garneer de tompouces met de meringue schuimpjes; dit kunt je het best doen vlak voor het serveren want de schuimpjes worden zacht dor het vocht in het glazuur en de créme.Tips:

Gebruik voor de vulling ook Italiaans meringue i.p.v. de slagroom/mascarpone crème.

Laat de schuimpjes weg en spuit de crème zigzaggend boven op en garneer met wat citroen zest (zie foto).

enjoy!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.