Hoofdgerechten


< Ajam Paniki

Dit recept is voor de mensen die wel van wat pit houden. Ajam paniki betekent namelijk hete kip. Het is van oorsprong een Indonesisch gerecht wat ik heb mogen leren...lees verder

< Babi Ketjap

Dit recept voor babi ketjap maak ik al heeeel lang op deze manier en mag absoluut niet ontbreken bij ons op de rijsttafel!

Want babi ketjap is bij mijn familie dé favoriet. Hier moet ik altijd... lees verder

< Coca Cola Meatballs

De inspiratie voor dit gerecht kwam van een recept van Delish. Daar zag ik de dr Pepper meatballs voorbij komen, die heb ik samen met mijn broertje uitgeprobeerd.

Ze waren erg lekker, maar vond ze wel een beetje...lees verder

< Gevulde Paprika's

Deze versie van mijn gevulde paprika's zijn iets minder gezond dan deze versie, maar nog steeds een goed manier om veel groente binnen te krijgen én ze zijn verrukkelijk!

Ik vul ze in dit geval... lees verder

< Hawaiian Rice

Ik zit nu al een aantal dagen in Hawaii sferen. Waar dat door komt? Eigenlijk heb ik geen idee, misschien door het warmere weer wat eindelijk is gearriveerd in Nederland ;-) of doordat ik de afgelopen weken veel ananas heb gegeten en daar inspiratie door kreeg.

Eerlijk gezegd ben ik normaal helemaal niet... lees verder

< Javaanse Bami

Laat me voorop stellen dat dit absoluut geen authentiek recept is maar meer hoe ik mijn bami lekker vindt. Lekker spicy en veel knoflook ;-) 

Door eerst een boemboe te maken en deze... lees verder

< Kip Jambalaya

Kip Jambalaya is van oorsprong een kruidig rijstgerecht uit de Cajunse keuken en komt uit de streek Louisiana (VS).

Er zijn enorm veel varianten; met kip, met vis, verschillende soorten groentes... en heel vaak een gekookte worst soort zoals salami of chorizo. Leuk... lees verder

< Mac 'n' Cheese

Mac 'n Cheese is voor mij echt comfort food ten top. Het begon bij een basisrecept voor Mac 'n Cheese... wat hartig eten betreft heb ik namelijk 2 guilty pleasures; kaas en bacon. Mac 'n cheese voldoet zeker aan mijn kaas cravings hahaha maar dat vond ik niet genoeg.

In mijn... lees verder

< Nasi Goreng

Ik ben echt gék op de Indonesische keuken! Een recept voor goede nasi mag dus echt niet ontbreken.. Dit is een goed basis recept en je kunt hier nog allerlei lekkere dingen aan toe voegen; bijvoorbeeld... lees verder

< Pineapple & BBQ              Meatballs

Dit is echt een recept om je vingers bij af te likken!! De inspiratie voor dit gerecht komt van Pinterest. Wat een heerlijke site vind ik dat toch, veel van mijn inspiratie komt van daar ;-)

Terug naar dit gerecht, ik zag dit soort... lees verder