Algemene Voorwaarden

In deze algemene voorwaarden hebben de volgende begrippen de volgende betekenis:

  1. Charissa van Welzen, hierna te noemen Take a Bite
  2. De rechtspersoon die gebruik maakt van de diensten van Take a Bite, hierna te noemen de opdrachtgever.
  3. De datum van uw event/feest, hierna te noemen gewenste datum.
  4.  Met emailadres wordt bedoeld: info@takeabite.eu
  5.  Met website wordt bedoeld: www.takeabite.eu

 

Na bestelling ontvangt u deze algemene voorwaarden ook via de mail. U gaat automatisch akkoord met deze algemene voorwaarden wanneer u de bestelling bij Take a Bite plaatst.

Bestellen

Bestellingen kunt u 24-7 plaatsen via de mail. 

Voor fondant taarten geldt: 

De opdrachtgever dient bestellingen bij voorkeur 14 werkdagen voorafgaand aan de gewenste datum te plaatsen. Later een bestelling plaatsen mag, maar kan tot gevolg hebben dat de agenda vol zit en de bestelling niet geplaatst kan worden. Het kan ook zo zijn dat het desgewenste design niet haalbaar is vanwege de gelimiteerde tijd.

Grote bestellingen (zoals stapeltaarten, meerdere taarten, sweet tables e.d.) dienen bij voorkeur een maand voorafgaand aan de gewenste datum te worden gedaan.

Om een prijsberekening taart voor u te kunnen maken zijn de volgende gegevens tenminste nodig: Voor hoeveel personen, smaken, eventuele vullingen, thema taart en versieringen. Na een aanvraag ontvangt u van ons een factuur met daarop alle gegevens omtrent betalen.  

Voor bruidstaarten geldt:

De opdrachtgever dient bij voorkeur 2 maanden voorafgaand aan de gewenste datum de bestelling te plaatsen. Korter op de gewenste datum een bestelling plaatsen mag, maar kan tot gevolg hebben dat de agenda vol zit en er daardoor toe leiden dat de bestelling niet kan worden uitgevoerd. Het kan ook zo zijn dat het desgewenste design niet haalbaar is vanwege de gelimiteerde tijd.

Bij bruidstaarten kunt u ervoor kiezen om een afspraak te maken voor een bruidsproeverij, deze dient u tot minimaal 1 maand voor de gewenste datum te maken (zie kopje bruidsproeverij). Tijdens de bruidsproeverij kunnen alle details worden besproken en de benodigde formulieren worden ingevuld. Naderhand ontvangt u de factuur.

Wanneer u geen bruidsproeverij wenst geldt het volgende: Om een prijsberekening taart voor u te kunnen maken zijn de volgende gegevens tenminste nodig: Voor hoeveel personen, smaken, eventuele vullingen, thema taart en versieringen. Na een aanvraag ontvangt u van ons een factuur met daarop alle gegevens omtrent betalen.  

Stapeltaarten:

Een stapeltaart wordt per laag ondersteunt door taart dowels. Deze dowels zijn voedselveilig, maar dienen wel voor het consumeren van de taart verwijdert te worden. Daarnaast zit tussen elke laag ook een taartkarton. Ook de taartkartons zijn voedselveilig.

De taartkartons en taart dowels worden gebruikt om de taarten te ondersteunen en voorkomen het doorzakken of verschuiven van de taarten.

LET OP: Bij het bestellen worden wel eens foto's doorgestuurd van andere taarten die men vindt op bijvoorbeeld Pinterest of Facebook. Deze foto's kunnen wij wel gebruiken ter inspiratie, maar taarten kunnen niet exact worden nagemaakt. Het kan dus zijn dat details anders zijn of kleuren afwijken.

Prijzen

De prijzen van Take a Bite zijn afhankelijk van productkosten en zullen aan de hand van deze prijzen dus ook zo nodig worden aangepast.

Alle prijzen op deze site zijn exclusief bezorgkosten (zie kopje bezorgkosten). Voor stapeltaarten geldt een toeslag van 3,00 voor stapelmateriaal. Op de factuur vindt u gespecificeerd de details omtrent de prijsberekening. 

Workshops

Inschrijven voor een workshop kan via de mail, vermeld hierbij om welke workshop het gaat en voor hoeveel personen.

U dient een aanbetaling van 30% binnen een week na aanmelding te voldoen.  Na ontvangst van de aanbetaling is uw reservering definitief. Het restantbedrag dient 2 weken voor aanvang van de workshop aan ons overgemaakt zijn. Schrijft u zich last minute in voor een workshop? Dan dient u het gehele bedrag in 1 keer over te maken.

Bij afmelding meer dan 14 dagen voor aanvang van de workshop bent u niet betalingsplichtig, uw aanbetaling wordt uiteraard geretourneerd. Bij afmelding van 14 dagen of minder voor aanvang is het niet mogelijk om uw (aan)betaling terug te ontvangen. Wel kan er, in overleg, gekeken worden naar een eventuele andere datum om de workshop te volgen.

Betalen

Nadat de bestelling geaccepteerd is, krijgt u een overzicht met de gemaakte afspraken over de bestelling; zoals bijvoorbeeld het ontwerp, smaken, prijs en datum. Daarnaast ontvangt u een factuur met alle betalingsgegevens. Op de factuur vindt u de uiterste betaaldatum en de gegevens omtrent de betaling.

Bij het niet betalen van de factuur na de uiterste betaaldatum, gaat Take a Bite er vanuit dat de bestelling is geannuleerd. 

Alle betalingen kunnen o.v.v. het factuurnummer worden overgemaakt op: NL61INGB0661024822 op naam van C van Welzen te Rotterdam

Bezorging / Ophalen

Ophalen van een taart/bestelling is gewenst. Dit is op eigen risico en verantwoordelijkheid. Een taart kan het best plat worden vervoerd, en moet zo snel mogen weer gekoeld worden. Take a Bite is niet verantwoordelijk voor welke schade dan ook aan de taart(en)/bestelling, door verkeerd vervoeren en/of bewaren van de taart(en)/andere bestellingen. U ontvangt na bestelling samen met de factuur instructies (word bestand) via de mail waarin wordt uitgelegd hoe u de taart het beste kunt vervoeren, bewaren en aansnijden. Neem deze goed door. Alle schade aan taarten door het niet in acht nemen van deze instructies, zijn voor eigen risico en niet te verhalen op Take a Bite. Voor het ophalen van een taart wordt een datum en tijd met u afgesproken, u dient zich hieraan te houden. Take a Bite wacht tot maximaal 30 minuten na de afgesproken tijd, daarna kan het zijn dat wij niet meer aanwezig zijn. Mocht er onverhoopt iets tussen komen dan dient u dit te melden bij Take a Bite, wij kunnen dan samen kijken naar een oplossing.

Bezorging is op dit moment alleen mogelijk voor bruidstaarten (vanaf 7,50 plus 0,50 per gereden kilometer). Bij het leveren van een bruidstaart dient door de ontvanger een verklaring te worden ondertekend dat de taart correct en zonder gebreken is afgeleverd door Take a Bite.

Borg

Bij het lenen/huren van diverse standaards, pilaren, plankjes, thema materiaal e.d. wordt een borg gerekend vanaf €50,00. Deze materialen dienen binnen 10 werkdagen (tenzij anders afgesproken) in goede staat te worden geretourneerd aan Take a Bite. Daarna vervalt het recht op teruggave van de borg. 

Ook voor taarttoppers wordt een borg gerekend van €25,00. De topper dient binnen 10 werkdagen (tenzij anders afgesproken) in goede staat te worden geretourneerd aan Take a Bite. Daarna vervalt het recht op teruggave van de borg.

Bruidsproeverij

Een bruidsproeverij kan alleen geboekt worden voor een bruidstaart en dient minimaal een maand van te voren te worden geboekt via de mail.

Een bruidsproeverij is voor 2 personen. De kosten hiervoor bedragen €30,00 en dient 2 weken voor de proeverij te zijn voldaan. Het volgende is hierbij inbegrepen: 3 verschillende smaken taart naar keuze, 3 verschillende vullingen naar keuze, ganache & botercrème en natuurlijk thee en water. Tijdens de afspraak worden alle mogelijkheden en details besproken en duurt circa 1 uur. Voor de bruidsproeverij wordt een datum en tijd met u afgesproken, u dient zich hieraan te houden. Take a Bite wacht tot maximaal 30 minuten na de afgesproken tijd, daarna kan het zijn dat wij niet meer aanwezig zijn. Mocht er onverhoopt iets tussen komen dan dient u dit te melden bij Take a Bite, wij kunnen dan samen kijken naar een oplossing.

Bij definitieve bestelling wordt 50% van dit  bedrag verrekend met de factuur (mits het totaalbedrag boven de €100,- is).

Cadeaubonnen

Voor het bestellen van cadeaubonnen neemt u contact op via de mail.

Bij het bestellen van een cadeaubon levert u de volgende gegevens aan: uw naam, voor wie is de cadeaubon en voor welk bedrag. De cadeaubon kan verstuurd worden aan uzelf en u geeft deze dan vervolgens zelf aan de ontvanger. U dient dan uw NAW gegevens te verstrekken. De cadeaubon kan ook direct aan de ontvanger worden verstuurd. U dient dan ook de NAW gegevens van zowel de ontvanger als uzelf te verstrekken. De kosten voor normale briefpost verzending bedragen 0,78 p.s. via post.nl. Na het overmaken van het totaalbedrag, wordt de cadeaubon verstuurd.

Ophalen van de cadeaubon is ook een optie.

Take a Bite is hierbij niet aansprakelijk voor foutieve aangeleverde gegevens (namen, adressen e.d.).

Aansprakelijkheid

Take a Bite kan niet aansprakelijk worden gesteld voor door de opdrachtgever aangeleverde foutieve adressen en/of aflever en ophaaldatums. 

Take a Bite is niet aansprakelijk voor indirecte schade aan de bestellingen. U zult duidelijke instructies ontvangen via de mail na de geplaatste bestelling wat betreft het op de juiste manier vervoeren/bewaren/aansnijden e.d. van de bestelling. Ook ontvangt u deze voorwaarden via de mail na het plaatsen van een bestelling. Wanneer u de bestelling plaats gaat u automatisch akkoord met deze algemene voorwaarden en instructies.

Voor directe schade is Take a Bite alleen aansprakelijk in het geval van een duidelijke aantoonbare tekortkoming. Indien dit het geval is, zal Take a Bite er alles aan doen om samen met u tot een oplossing te komen. 

Bij het plaatsen van een bestelling dient u zelf aan te geven wanneer er rekening moet worden gehouden met bepaalde allergieën en/of intoleranties. Er worden standaard producten gebruikt zoals bv cacao, eieren, melk e.d.

Take a Bite is niet aansprakelijk voor problemen voortkomend uit dit feit.

In geval van onmogelijkheid tot levering door toedoen van derden of overmacht, kan Take a Bite niet aansprakelijk gesteld worden. 
In geval van ziekte of overmacht zal Take a Bite er alles aan doen om een geschikte oplossing te vinden.Take a Bite behoudt zicht het recht voor om ten allen tijden deze voorwaarden te wijzigen.


Wijzigingen

Om een wijziging van een bestelling door te geven dient de opdrachtgever contact op te nemen met Take a Bite. Dit kan via de mail: info@takeabite.eu.

Take a Bite kan niet garanderen dat de bestelling nog gewijzigd kan worden. Vanaf 14 werkdagen voor de gewenste datum van de bestelling zijn wijzigingen voor fondant taarten niet meer mogelijk. Overige bestellingen kunnen eventueel nog gewijzigd worden, dit hangt af van de wijziging en gebeurt alleen in overleg met Take a Bite. Alle wijzigingen dienen per mail te worden doorgegeven.

Eventuele gemaakte kosten worden bij wijziging in rekening gebracht bij de opdrachtgever. 

Indien de gewenste event datum wordt verschoven dient dit z.s.m. via de mail te worden doorgegeven.

Indien mogelijk zal de bestelling qua datum in de agenda worden aangepast. Indien dit niet mogelijk is, wordt er samen met u gekeken naar een passende oplossing of zal de bestelling als geannuleerd worden beschouwd (Gemaakte kosten worden wel in rekening gebracht).

Annulering

Om een bestelling te annuleren dient de opdrachtgever contact op te nemen met Take a Bite. Dit kan via de mail of via de website
. 

Bij annulering tot 28 dagen zal het gehele bedrag worden teruggestort.


Bij annulering tot 21 dagen zal 50% van het gehele bedrag worden teruggestort.
 Bij annulering tot 14 dagen vervalt het recht op terugbetaling.


Eventuele gemaakte kosten worden bij wijziging/annulering in rekening gebracht bij de opdrachtgever.Klachten

Om melding te maken van een klacht dient de opdrachtgever contact op te nemen met Take a Bite. Dit kan via de mail of via de website.

Heeft u een klacht over het uiterlijk van een taart (of andere producten) of afwijking van de geplaatste bestelling dan dient u dit bij ophalen kenbaar te maken.

Heeft u na het consumeren een klacht (over bv de smaak) dan dient u dit z.s.m. door te geven via de mail of telefonisch. Het is dan wel handig om een stuk taart (of het product waar het om gaat) te bewaren zodat Take a Bite kan constateren waar de fout zit en zo goed mogelijk met u tot een oplossing kan komen. Heeft u het product al weggegooid dan kan er helaas door Take a Bite niet meer worden geconstateerd waar de fout zit en is Take a Bite dan ook niet aansprakelijk te houden.

Privacy

Gegevens van de opdrachtgever zullen niet worden doorgegeven aan andere organisaties voor commerciële doeleinden.

Auteursrechten/Copyright

Alle gepubliceerde foto’s op de website en social media (Take a Bite FB, Instagram en Twitter) zijn intellectueel eigendom van Take a Bite tenzij anders wordt aangegeven. Alle foto's zijn gewatermerkt en mogen niet worden gebruikt door derden, tenzij daar expliciet door Take a Bite toestemming voor is gegeven.

Bij het plaatsen van een bestelling kunt u er vanuit gaan dat er ten alle tijden foto's door Take a Bite worden gemaakt van de taarten (en andere producten) en deze foto's worden gebruikt door Take a Bite voor promotiedoeleinden. De foto's zijn eigendom van Take a Bite en zullen worden geplaatst op alle social media kanalen, op de website en andere sites e.d. Bij het plaatsten van een bestelling gaat u hiermee automatisch akkoord.

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Take a Bite of derden betrokken partijen, is het niet toegestaan gebruik te maken van deze foto’s of deze te kopiëren.