Oreo mousse taart van Kruidvat

24 april 2022

Ik kwam onlangs deze bakmix (en ook eentje voor een Milka mousse taart!) tegen bij de Kruidvat. Ik besloot om de bakmixen mee te nemen en uit te proberen voor jullie.

Je hoeft zelf niet meer veel toe te voegen; alleen een beetje boter en wat melk, de rest zit in de bakmix. Zelfs een bakvorm.. al moet ik zeggen dat ik me geen raad wist met de bijgeleverde bakvorm. Hoe ik 'm namelijk ook vouwde... er kwam maar geen mooie bakvorm uit. Ik heb dus gewoon één van mijn eigen springvormen gebruikt.

Zou ik het nog een keer opnieuw moeten doen, zou ik wel kiezen voor een kleinere springvorm zodat de créme laag wat dikker zou zijn, maar ach dat zijn maar kleinigheden.

Ik gebruikte overigens ook geen melk (want dat heb ik nooit in huis) maar gewoon ongeklopte slagroom, die had ik namelijk wel in huis. Kokosmelk zou ook nog een optie kunnen zijn, misschien probeer ik dat ook nog wel een keer.

Maar goed, terug naar de mousse taart. Een lekker taartje? Ja zeker wel, maar niet bijzonder wat mij betreft. De oreo heeft echt de overhand, zelfs voor een oreo lover zoals mij. Maar ik miste daardoor de romige vanille vulling.. en dat vond ik erg jammer.

Al met al, lekker meenemen als je 'm ziet staan bij de Kruidvat voor 2,49 en je wilt iets makkelijks klaar maken als dessert!

Wat heb je nodig?

1 bakmix voor oreo mousse taart (piece of cake)

25 gram boter

250 ml melk 

Zo maak je het:

Bekleed je springvorm met bakpapier.

Smelt in een pannetje de boter en meng dit goed met de inhoud van de basismix (zakje 1).

Schenk de koekkruimels over in de springvorm en druk het geheel goed aan met de achterkant van een lepel.

Zet even in de koeling.

Mix de inhoud van de vullingmix (zakje 2) met de melk. Mix circa 2 á 3 minuten op middelhoge snelheid.

Giet de vulling daarna op de bodem in de springvorm.

Zet in de koeling voor circa 30 minuutjes.

Verdeel de toppingmix (zakje 3) gelijkmatig over de vulling.

Laat de mousse taart nu minimaal voor een uur in de koeling staan.

Haal voor het serveren voorzichtig de springvorm los en verwijder het bakpapier.

𝐄𝐧𝐣𝐨𝐲! 𝐏𝐬𝐬𝐬𝐭 𝐬𝐮𝐩𝐞𝐫𝐠𝐚𝐚𝐟 𝐚𝐥𝐬 𝐣𝐢𝐣 𝐣𝐨𝐮𝐰 𝐫𝐞𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚𝐚𝐭 𝐝𝐞𝐞𝐥𝐭 𝐨𝐩 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚 𝐦𝐞𝐭 𝐝𝐞 #𝐭𝐚𝐤𝐞𝐚𝐛𝐢𝐭𝐞 𝐨𝐟 @𝐭𝐚𝐤𝐞𝐚𝐛𝐢𝐭𝐞

Probeer deze recepten ook eens:


Reactie plaatsen

Reacties

Max Pool
5 maanden geleden

Wij hebben m ook gemaakt. De bodem gaat wel, maar is niet crunchy wat je bij een koekjestaart zou mogen verwachten. De mousse (volgens recept) is niet stevig genoeg, (meer schuim dan mousse) en smaakt alleen naar zoet. De topping is .vooral suikerpoeder. Al met al eigenlijk gewoon goor, en de oreo beleving is ver te zoeken.