Wie is Take a Bite?


Ik ben Charissa van Welzen, 35 jaar jong en wonende in Rotterdam. Ik werk momenteel parttime in de kinderopvang en dit doe ik met heel veel plezier maar daarnaast heb ik al heel wat jaartjes een passie voor koken en bakken en alles wat daar mee te maken heeft; shoppen in kookwinkels of de Markthal, kookprogramma's volgen en heel veel 24 kitchen kijken, chefs/patissiers etc volgen op Social Media, kookboeken verzamelen, noem het maar op!

Een aantal jaren geleden ben ik me gaan verdiepen in mijn stamboom en ik kwam er achter dat ik uit een enorme bak familie kom. Ik wist natuurlijk al wel dat mijn vaders opa bakte en dat er banketletters waren van bakkerij van Welzen, maar het bakken gaat dus vele generaties terug! Erg leuk om te zien dat dit talent in mijn bloed zit hahaha.

 

 

In januari 2011 kwam ik in aanraking met het taart decoreren en ging ik heel enthousiast aan de slag zonder eigenlijk te weten wat ik deed. Ik bakte onder de naam Cakes by Charissa voor vrienden en familie voornamelijk verjaardagstaarten. Al snel kwamen vrienden van vrienden vragen om een taart, maar ook cupcakes, cheesecakes, koekjes, high tea's en zoete/hartige hapjes.

Hierdoor heb ik een aantal keer (hobbymatig) een high tea, smash cakes voor baby showers (zie foto's) of bruidstaarten voor vrienden mogen maken.

En ook op het werk in de kinderopvang organiseer ik vaak de kook en bak activiteiten. Ik vind dit super leuk om te doen, de kinderen plezier te zien hebben hierin en ze ook nog wat kennis mee te geven.

 

 

Toen de interesse in het taart decoreren groter werd heb ik heel veel dingen via internet tutorials geleerd van taart-decoratie en patisserie toppers. In 2012 heb ik de PME cursus module 1 gedaan en ben daar voor geslaagd. Op de planning verder staat nog module 2 en 3 van de PME cursus, sociale hygiëne en een patisserie opleiding.

Inmiddels is het een uit de hand gelopen hobby die ik met heel veel plezier en passie blijf uitvoeren! De naam Cakes by Charissa heb ik in 2016 uiteindelijk veranderd in Take a Bite omdat de oude naam niet meer echt de lading dekte.

In 2017 gooide ik het roer helemaal om en ben ik me meer gaan focussen op het delen van recepten. Daarnaast bak ik natuurlijk nog steeds voor vrienden en familie. Op dit moment ben ik druk bezig met de website en richt ik me meer op recepten; van alles bakken en koken, recepten uitproberen... kortom altijd heel veel te doen. Houd de site in de gaten voor nieuwe recepten, video's en updates!

 

Liefs en veel bak plezier!

 

Charissa, Take a Bite