American Pancakes (Mix Lidl)

6 mei 2017

Pannenkoeken,,, wie lust ze niet?! Ik lust alle varianten; pannenkoeken, crêpes, poffertjes en American pancakes.

Die laatste zijn wel echt favoriet, ik vind het formaat veel handiger dan van pannenkoeken maar ook qua smaak en structuur vind ik ze veel lekkerder. En je kunt er zo leuk een mooie stapel van maken..... het oog wil ook wat hé ;-)

Je kunt deze American pancakes natuurlijk heel goed zelf maken, maar ik kwam deze mix tegen bij de Lidl en was toch wel nieuwsgierig. 

Zelf maken smaakt natuurlijk wel lekkerder, maar deze mix was zeker goed te doen. De verpakking geeft aan dat je er 10 pannenkoekjes uit haalt maar ik haalde er maar 7 uit., wellicht waren mijn pannenkoekjes iets dikker... 

Je kunt hier makkelijk met z'n tweeën van eten want de pannenkoekjes vullen heel goed. Ook zit er nog een zakje maple syrup bij, zoals je dat altijd krijgt bij American pancakes. Maar als je daar niet zo van houdt kun je natuurlijk ook gewoon schenkstroop gebruiken.

Dit heb je nodig:

1 pak pancake mix

200 ml melk

2 eieren

klontje boter, om in te vetten

Zo maak je het:

Doe de beslag mix in een kom.

Voeg de melk en eieren toe en mix tot een beslag.

Laat het beslag 5 minuten rusten en klop daarna nog 1 keer door.

Smelt wat boter in een crêpe pan.

(Tip: prik een klontje boter op een vork, zo kun je elke keer de vork door de pan halen om deze in te vetten zonder dat je pannenkoeken zwemmen in het vet).

Giet met een lepel kleine porties beslag in de pan, zodat je kleine pannenkoekjes krijgt. Zodra er belletjes ontstaan aan de bovenkant, kun je pannenkoekjes omdraaien. Bak ze goudbruin aan beide kanten.

Stapel de pannenkoekjes mooi op en giet de maple syrup er overheen.

Enjoy! Pssst supergaaf als jij jouw resultaat deelt op social media met de #takeabite of @takeabite


Probeer deze recepten ook eens:


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen