Dit is eigenlijk geen recept te noemen, maar meer een super handige truc! Ik heb deze truc ooit een keer voorbij zien komen op Pinterest en ben het daarna weer vergeten.

Tot ik dus een keer voor een recept op zoek was naar iets met een soort karamel smaak, zonder dat ik echt karamel moest maken van suiker.

Nou is deze Dulche de Leche niet echt een karamel te noemen want er komt geen suiker aan te pas maar het heeft zeker wel die rijke smaak van karamel en is super lekker in combinatie met zeezout.

Ik zou zeggen gewoon proberen!

 

Dit heb je nodig:

1 blikje gecondenseerde melk (bv friesche vlag)

Zo maak je het:

Haal het etiket van het blikje af. Plaats je blikje gecondenseerde melk in een pan.

Let op dat je een pan neemt waar het blikje in past, want het blikje moet helemaal onder water kunnen staan.

Kook wat water in de waterkoker en giet dit, zodra gekookt, over het blikje heen in de pan. Zet het vuur aan (middelhoog) en laat het blikje minimaal 3 uur koken.

Let op dat het blikje ten alle tijden onder water blijft staan! Als het blikje te lang kookt zonder dat het onder water staat, kan het blikje kapot klappen! Het water verdampt ietwat tijdens het koken dus vul dit aan met heet (gekookt) water uit de waterkoker.

Na 3 uur haal je de pan van het vuur en laat je de pan helemaal afkoelen. Wanneer de pan en het water koud zijn, kun je het blikje eruit halen. Open het blikje voorzichtig en geniet van de heerlijke karamelpasta!

Tips:

Je kunt het afkoelproces versnellen door de pan voorzichtig onder lauw water te zetten en langzaam aan de kraan steeds kouder te zetten, tot de pan koud aan voelt. Dan haal je het blikje uit de pan en houd die nog een aantal minuten onder de koude kraan. Wanneer het blikje koud aan voelt kun je 'm openen.

Geen 3 uur de tijd? Maak dan de dulche de leche op de volgende manier: smelt 60 gr ongezouten roomboter in een steelpan. Voeg zodra de boter gesmolten is 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker toe en daarna een blikje gecondenseerd melk. Laat dit koken (blijf roeren met een garde!) tot de gewenste dikte en laat afkoelen voor gebruik.

 

Enjoy! Pssst supergaaf als jij jouw resultaat deelt op social media met de #takeabite of @takeabite

Probeer deze recepten ook eens:

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen