Bramen Gebakje

13 mei 2018

Elk jaar met moederdag maak ik wat lekkers voor mijn lieve moeder. Soms een grote taart of cheesecake en soms wat kleiners zoals fudge. Dit jaar maakte ik bramen gebakjes en cookies & cream tompouces voor haar én ik kan jullie vertellen; ze zijn goedgekeurd ;-)

Deze bramen gebakjes zijn heel makkelijk te maken én heerlijk! Krokante deeg rondjes met een romige bramen crème, zoete bramen jam en een bramenglazuur. Je kunt heel makkelijk voor ander rood fruit kiezen, zoals aardbeien of frambozen.

𝐄𝐧𝐣𝐨𝐲! 𝐏𝐬𝐬𝐬𝐭 𝐬𝐮𝐩𝐞𝐫𝐠𝐚𝐚𝐟 𝐚𝐥𝐬 𝐣𝐢𝐣 𝐣𝐨𝐮𝐰 𝐫𝐞𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚𝐚𝐭 𝐝𝐞𝐞𝐥𝐭 𝐨𝐩 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚 𝐦𝐞𝐭 𝐝𝐞 #𝐭𝐚𝐤𝐞𝐚𝐛𝐢𝐭𝐞 𝐨𝐟 @𝐭𝐚𝐤𝐞𝐚𝐛𝐢𝐭𝐞

Dit heb je nodig:

* Voor 10 gebakjes

1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)

Vulling

250 gr slagroom

250 gr mascarpone

2 eetlepels suiker

1 zakje klopfix

1 a 2  eetlepel bramen jam (naar smaak)

Glazuur

250 gr poedersuiker

water

scheutje bramensap

Garnering

bramen jam

30 bramen (diepvries of vers)

Zo maak je het:

Voor 10 stuks

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en steek uit elk plakje 2 cirkels met een ronde steekring.

Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat en prik gaatjes in het deeg met een vork. Dit voorkomt dat het deeg omhoog komt.

Besmeer de plakjes met een losgeklopt eitje.

Bak de plakjes deeg in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 18-20 minuten (afhankelijk van je eigen oven).

Laat het deeg afkoelen als het uit de oven komt.

Vulling

Klop ondertussen in een vetvrije kom de slagroom met de suiker en klopfix stijf. Klop daarna de mascarpone erdoor. Doe de slagroom/mascarpone crème in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze. Leg in de koeling

Spuit de crème als volgt op 10 rondjes bladerdeeg; een heel dun bodem laagje en dan een mooie rand waarbij je het midden vrij laat, hier doe je wat bramen jam in. 

Leg hierboven op de 10 andere rondjes (platte kant naar boven).

Glazuur

Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met het sap (als je diepvries bramen gebruikt en deze van te voren uit de vriezer haalt, komt er wat sap vanaf; dit kun je mooi gebruiken hiervoor) en wat water. Wanneer je de juiste consistentie hebt (zie tips) kun je het glazuur gebruiken.

Doe het glazuur in een spuitzakje en verdeel over de bovenkant van de tompouces.

Garnering

Spuit met de rest van de crème een mooi toefje bovenop de gebakjes en garneer elk gebakje met een braam.

Tips:

Bij het glazuur: wees voorzichtig met het toevoegen van water en doe dit beetje voor beetje. Het is lastig mengen en je voegt dus als snel te veel water toe. Ik kan niet zeggen hoeveel water je moet toevoegen, maar doe het lepeltje voor lepeltje tot je de consistentie hebt van glazuur. Het mag niet te dik zijn maar ook niet zo dun dat het van de tompouce afloopt.

Vul de tompouces i.p.v. met banketbakkersroom met chocolademousse. Maak het glazuur dan aan met een schepje cacao en koffie.

Probeer deze recepten ook eens:


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen