Vaak vind je in de winkels alleen nog maar de chocolade truffels... Wat ik erg jammer vind, want ook al zijn die ook lekker, ik vind de slagroomtruffels toch echt wel vele malen lekkerder!

Voor deze truffels maak ik gebruik van een botercrème mix i.c.m. slagroom. Ik bestrooi ze met cacaopoeder, maar je kunt ze ook heel goed coaten met chocolade schilfers.

In ieder geval zijn ze erg lekker!

 

Dit heb je nodig;

150 gr Funcakes mix voor botercrème

200 ml slagroom

150 gr roomboter, ongezouten

400 gr melk chocolade

100 gr cacaopoeder

Zo maak je het:

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem een bakplaat die in je vriezer past.

Maak in een kom de botercrème mix met de slagroom aan met een garde.. Laat 30 minuten staan. Klop de roomboter los en voeg de mix er dan in delen aan toe terwijl je mixt. 

Schep met 2 lepels mooie quenelles van de botercrème (of spuit met een spuitzak toefjes) en leg deze op de bakplaat. Steek in elke quenelle een cocktailprikker en zet de bakplaat minimaal 30 minuten in de vriezer.

Zet alvast een schaaltje klaar met een laagje cacaopoeder.

Smelt de chocolade. Haal de quenelles uit de vriezer en dip ze 1 voor 1 in de gesmolten chocolade. Tik de overtollige chocolade eraf.

Zet ze dan in het schaaltje met cacaopoeder (dit zorgt ervoor dat de bodem ook bedekt wordt met cacao). en bestrooi ze m.b.v. een zeefje met cacaopoeder. Tik de overtollige cacaopoeder eraf. Zet de quenelle apart op een bord om de chocolade helemaal te laten stollen.

Herhaal deze stappen met alle quenelles en verwijder de cocktailprikkers. Je moet de truffels koel bewaren en ze zijn dan een aantal dagen houdbaar.

Je kunt ze ook goed invriezen. Ze zijn dan 3 maanden houdbaar.

 

Enjoy! Pssst supergaaf als jij jouw resultaat deelt op social media met de #takeabite of @takeabite

Probeer deze recepten ook eens:

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen