Over Take a Bite


Ik ben Charissa, 34 jaar jong en wonende in Rotterdam. Ik werk momenteel parttime in de kinderopvang en dit doe ik met heel veel plezier maar daarnaast heb ik al heel wat jaartjes een passie voor koken en bakken en alles wat daar mee te maken heeft; shoppen in kookwinkels of de Markthal, kookprogramma's volgen en heel veel 24 kitchen kijken, chefs/patissiers etc volgen op Social Media, kookboeken verzamelen, noem het maar op!

 

In januari 2011 kwam ik in aanraking met het taart decoreren en ben heel enthousiast aan de slag gegaan zonder eigenlijk te weten wat ik deed. Ik bakte onder de naam Cakes by Charissa voor vrienden en familie voornamelijk verjaardagstaarten. Al snel kwamen vrienden van vrienden vragen om een taart, maar ook cupcakes, cheesecakes, koekjes, high tea's en zoete/hartige hapjes. Hierdoor heb ik een aantal keer een high tea of een andere event voor vrienden mogen organiseren. En ook op het werk in de kinderopvang organiseer ik vaak de kook en bak activiteiten. Ik vind dit super leuk om te doen en de kinderen plezier te zien hebben hierin.

Toen de interesse in het taart decoreren groter werd heb ik heel veel dingen via internet tutorials geleerd van taart-decoratie en patisserie toppers. In 2012 de PME cursus module 1 gedaan en daar voor geslaagd. Op de planning verder staat nog module 2 en 3 van de PME cursus, sociale hygiëne en een patisserie opleiding.

Inmiddels  is het een uit de hand gelopen hobby die ik met heel veel plezier en passie blijf uitvoeren! De naam Cakes by Charissa heb ik dit jaar uiteindelijk veranderd in Take a Bite omdat de oude naam niet meer echt de lading dekte.

Op dit moment ben ik bezig met het uitzoeken van allerlei regels en wetgeving rondom een eigen bedrijf en/of webshop en natuurlijk met de website; van alles bakken en koken, recepten uitproberen om alles zo accuraat mogelijk op de site te krijgen...kortom heel veel te doen, dus hou de site in de gaten voor nieuwe recepten, video's en updates!

 

Liefs,

 

Charissa, Take a Bite