Aioli

Ik ben dol op knoflook en gebruik het dan ook heel veel én vaak. Door bijna elk hartig gerecht gaan wel een paar teentjes knoflook. Ik ben zo iemand die een bol knoflook kan poffen om het zo op te eten hahaha 

Ik vind aioli ook super lekker en toch had ik het niet eerder zelf gemaakt. Nou ik kan je zeggen dat ik dat vanaf nu veel vaker ga doen, want homemade is zoveel lekkerder. Je vergist je wel snel in hoeveel knoflook je nodig hebt, want als je het net hebt gemaakt is de smaak nog niet heel sterk en ben je dus snel geneigd er toch nog wat knoflook door te doen (of ben ik dat alleen maar?)

Maar trust me; dat is in dit geval echt niet nodig! De smaak wordt sterker naarmate de aioli staat. De volgende dag is 'ie dus eigenlijk veel lekkerder ;-)

Zeker een aanrader voor alle garlic lovers!

 

Enjoy! Pssst supergaaf als jij jouw resultaat deelt op social media met de #takeabite of @takeabite

Dit heb je nodig:

1 ei + 1 eidooier

2 theelepel azijn

2 theelepels mosterd

1 teen knoflook

250 ml zonnebloemolie

1/2 theelepel aromat

1/2 theelepel zwarte peper

Zo maak je het:

Pel de knoflook en snijd deze fijn.

Doe alle ingrediënten in volgorde in de maatbeker van de staafmixer.

Zet de staafmixer op de bodem van de maatbeker. Start de staafmixer en houd deze circa 5 seconden op de bodem. Haal dan de staafmixer langzaam omhoog en daarna kun je nog een aantal keer langzaam op en neer gaan met de staafmixer.

Je aioli is nu klaar en je kunt deze ongeveer 4 dagen in de koeling bewaren.

Je kunt eventueel wat citroen zest toevoegen naar smaak. Doe dit dan als laatst en meng nog even kort door met de staafmixer.

 

Probeer deze recepten ook eens:

Reacties

Kelly
6 jaar geleden

Deze ga ik zoiezo een keer proberen!!

Reactie plaatsen