Braadworst & Zuurkool Burger

16 juni 2018

Voor dit broodje moet je wel van zuurkool houden. Ik vind het heerlijk en ben er mee opgegroeid. Zuurkool stamppot stond vroeger bij ons vaak op tafel. Nu maak ik het zelf eigenlijk nooit meer, maar als ik weet dat mijn ouders zuurkool stamppot eten dan pik ik graag een vorkje mee. 

Voor een broodje braadworst is zuurkool ook perfect. Is niks nieuws natuurlijk, want dit is een hele bekende combinatie! Maar dit is hoe ik 'm lekker vindt. 

Dit recept is echt de basis en je kunt dit gemakkelijk uitbreiden: bak zelf een ui tot deze helemaal gekarameliseerd is en top hier je broodje mee, of voeg eens een lekkere pickle toe!

Enjoy! Pssst supergaaf als jij jouw resultaat deelt op social media met de #takeabite of @takeabite

Dit heb je nodig:

Per broodje

1 varkens saucijs (of verse worst)

2 eetlepels zuurkool

1 eetlepel mayonaise (ik gebruikte Yofresh van Calvé)

1/2 theelepel mosterd (of meer naar smaak)

1 eetlepel gebakken uitjes

1 volkoren broodje

 

Zo maak je het:

Bak de varkens saucijs in de oven op 200 graden in circa 20-25 minuten gaar (afhankelijk van je eigen oven). Je kunt de saucijs natuurlijk ook in de pan bakken met wat boter als dat je voorkeur heeft.

De zuurkool gaat samen met een beetje water in een pannetje op laag vuur. Laat zachtjes koken voor circa 25 minuten. Breng op smaak met wat peper en zout.

Meng de mayonaise met de mosterd.

Snijd het broodje open en besmeer met de saus, hierop gaat de zuurkool en dan de varkens saucijs. Maak het broodje af met de gebakken uitjes.

Eet smakelijk!

 

Probeer deze recepten ook eens:


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen