Healthy

Gepubliceerd op 25 mei 2018 om 20:00

Voor de iedereen die op mijn site komt zal niet direct duidelijk zijn dat ik heel erg bezig ben met mijn eten. Een aantal jaar geleden woog ik nog over de 100 kilo, misschien geloof je me niet maar het is écht zo! Ik hield (en hou) nog steeds van lekker eten en om een passie te hebben voor koken en bakken helpt natuurlijk ook niet echt! 

Er kwam een moment waarop ik me realiseerde dat ik niet gelukkig was en ik baalde enorm van mezelf en hoe ik eruit zag...

Ik weet niet precies wat het was maar op dat moment besloot ik om alles om te gooien. Ik kocht de Zumba game voor de Wii en ging thuis dansen want aan de sportschool moest ik niet denken (wat zouden al die mensen wel niet denken over mij). Dit heeft mij enorm geholpen om de eerste 10 kilo eraf te krijgen.

Via via hoorde ik over een sportschool vlakbij mij in de buurt en ik ging daar samen met iemand heen voor een proefles Zumba. Nou wat was dat leuk! Ik was in 1 klap om en heb me ter plekke ingeschreven. Daarna ging ik langzaam aan ook de andere lessen volgen (bodypump, body attack, combat en zumba latin) en ik kreeg er steeds meer plezier in.

Via de sportschool kreeg ik een voedingsschema en zo ging ik uiteindelijk ook aan de slag met mn eten en lifestyle. Want je kan sporten wat je wilt maar als je niet gezond leeft en eet krijg je de kilo's er nooit af! Dat wil niet zeggen dat je niks lekkers mag, maar daar kom ik straks op terug ;-)

Ik werd me dus meer bewust van wat ik at en verdiepte me meer in healthy food. Op den duur ben ik overgestapt naar een voedingsschema van Tamara Loods (bikini atlete) én ik nam er ook een trainingsschema bij.

Dat betekende dus dat ik er aan moest geloven; krachttraining... doodeng vond ik het. Maar ik heb het wel gedaan. Het eindresultaat was -28 kilo, een lager vet percentage én meer spierdefinitie!

Yeeehhh wat was ik blij!

 

Voorbeelden van mijn avondmaaltijden:

Toen kwam het 'normale' leven om de hoek kijken... en werden mijn contract uren naar beneden gegooid. Dit betekende financieel voor mij dat ik een aantal lasten eruit moest gooien... en já je voelt 'm al aankomen natuurlijk; daaaag sportschool. Ik kon wel janken want ik deed zó graag mee met de lessen en ik was enorm fanatiek. Ik sportte zeker 4 a 5 dagen in de week. Maar ik zou dan wel thuis gaan sporten...

Nou dat gebeurde dus niet; ik raakte heel mijn motivatie kwijt,viel in een enorm gat! Ook met het eten en meal preppen, daar had ik ineens geen zin meer in. En op den duur deed ik niks meer, met als eindresultaat nu weer een aantal kilo's zwaarder. Daar baal ik enorm van en het is verbazing wekkend hoe snel dat slechte stemmetje in je hoofd weer terug is ;-(

Dat is denk ik nog het aller moeilijkst van de hele journey, je zelfbeeld. Want het is niet alleen maar sporten, gezond eten en that's it. Nope, je zelfbeeld, hoe je naar jezelf kijkt en hoe je over jezelf denkt... dat veranderen is het zwaarst van allemaal.

 

Nu bijna een jaar later ben ik het sporten en het eten weer langzaam aan het oppakken en ik weet dat ik het kan. Ik heb het namelijk al eens eerder gedaan! En ik weet hoe goed het voelt om lekker in je vel te zitten, leuke kleding aan te kunnen, in bikini te durven en gewoon gezond te zijn.

Voor nu probeer ik dus weer minimaal 2 a 3 keer per week te sporten én zit ik weer aan mijn voedingsschema. Wat betekent 6 dagen gezond (maar wel lekker, zie dit recept bv) eten en 1 keer per week een cheat maaltijd (dit recept bv) hmmm Hier komt mijn passie om te koken en bakken dan weer wél van pas.

Oh en om mezelf extra te motiveren kocht ik dit super leuke rode jurkje en die gaat mij nóg voor de kerst als gegoten zitten :-)))

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.