Cheddar, ui & knoflookbrood

24 oktober 2021

Mensen die mij goed kennen, weten dat geen enkel gerecht bij mij begint zonder ui en knoflook. Het gaat écht overal in. Oke, niet in zoete baksel dan hihihi maar verder... in álles! Volgend jaar wil ik ook zelf knoflook en ui gaan proberen te verbouwen. Ben benieuwd hoe dat gaat, aangezien ik echt totaal geen groene vingers heb... maar we gaan ervoor!

Dit recept is echt om te watertanden.. ik bedoel brood, kaas, ui én knoflook?! Wat wil je nog meer! Het is een makkelijk te maken recept alleen het poffen van de ui en knoflook kost even tijd, maar de oven doet het meeste werk ;-) 

Je kunt dit brood serveren als snack maar het is ook heel lekker bij bv mijn tomatensoep of bij deze heerlijke courgettesoep.

𝐄𝐧𝐣𝐨𝐲! 𝐏𝐬𝐬𝐬𝐭 𝐬𝐮𝐩𝐞𝐫𝐠𝐚𝐚𝐟 𝐚𝐥𝐬 𝐣𝐢𝐣 𝐣𝐨𝐮𝐰 𝐫𝐞𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚𝐚𝐭 𝐝𝐞𝐞𝐥𝐭 𝐨𝐩 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚 𝐦𝐞𝐭 𝐝𝐞 #𝐭𝐚𝐤𝐞𝐚𝐛𝐢𝐭𝐞 𝐨𝐟 @𝐭𝐚𝐤𝐞𝐚𝐛𝐢𝐭𝐞

 

Dit heb je nodig:

1 afbakstokbrood, in de lengte doormidden

100 gr roomboter

2 uien

2 knoflookbollen

snufje zwarte peper & zout

geraspte cheddar, naar smaak

geraspte goudse kaas, naar smaak

Zo maak je het:

Verwarm de over voor op 175 graden.

Snijd de bovenkant van de knoflookbollen af, zodat je de teentjes kunt zien. Leg de bollen op een flink stuk aluminiumfolie en besprenkel deze met wat olie, zwarte peper en zout. Vouw het aluminiumfolie goed dicht.

Snijd de uien doormidden en leg deze ook op een flink stuk aluminiumfolie. Besprenkel ook de uien met wat olie, zwarte peper en zout. Vouw het aluminiumfolie goed dicht.

Leg de pakjes met knoflook en ui op het rooster in de oven en laat deze bakken tot ze gekarameliseerd zijn, circa zo'n 60 minuten*

* vouw het aluminiumfolie voorzichtig open om te kijken of ze al genoeg gekarameliseerd zijn. Zo niet, dan vouw je het folie weer dicht en plaats je ze gewoon weer terug in de oven, doe dit dan per 10 minuten ongeveer. Soms duurt het iets langer omdat je knoflookbol bv wat dikker is. 

Wanneer je uien en knoflookbollen goed zijn haal je ze uit de oven. Vouw het aluminiumfolie open en laat ze goed afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden

Klop de boter los in een kom. Wanneer de uien en knoflook goed zijn afgekoeld mag je deze uit de schilletjes halen.

Meng dit door de boter heen.

Smeer de boter royaal op de stokbrood helften en bak het brood circa 10 minuutjes in de oven.

Haal het brood uit de oven en verdeel de goudse kaas over het brood. Daarna verdeel je de cheddar hierover heen. Dit mag best royaal (hoeveelheid naar eigen smaak).

Bak de broodjes af in de oven voor circa 10 minuten.

Wanneer het brood uit de oven komt, snijd je deze in plakjes. Serveer het brood meteen.

Eet smakelijk!


Probeer deze recepten ook eens:


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen