Rainbow Burgers

14 januari 2021

Eigenlijk wilde ik deze rainbow burgers heel graag maken met de groente broodjes van No Fairytales... maar die blijken dus al een poosje niet meer te krijgen te zijn. 

Hahaha joke is on me, daar gaat mn idee.. wat eigenlijk meer voor de look is dan voor de smaak, maar ja het oog wil ook wat he.

Dus dan maar met volkoren broodjes.. wie weet dat ik in de komende tijd nog wel zelf een poging waag om zelf broodjes te maken. Én misschien geef ik ze dan ook wel gelijk een kleurtje hihi.

Maar voor nu dus met volkoren bollen, óók hartstikke lekker! En ze zijn ondanks de niet gekleurde broodjes, toch nog heel kleurvol.

Enjoy! Pssst supergaaf als jij jouw resultaat deelt op social media met de #takeabite of @takeabite

Dit heb je nodig:

Voor 2 burgers

2 volkoren bollen

2 plakken cheddar

2 tartaartjes

aromat, naar smaak

een paar blaadjes kropsla 

2 plakjes cheddar

1 kleine rode ui

4 grote plakken tomaat

12 ronde plakjes augurk

2 eetlepels mayonaise

1 eetlepel curry of ketchup

Zo maak je het:

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden

Leg de tartaartjes op de bakplaat. Breng ze wat op smaak met de aromat aan beide kanten. Grill ze in de oven gaar (circa 10 minuutjes).

Snijd ondertussen de ui in ringen. Snijd de broodjes open en grill de binnenkant kort in een droge grillpan (optioneel).

Als de burgers uit de oven komen leg je daar gelijk de andere plakjes kaas op en laat je die even staan om het vlees te laten rusten én de kaas te laten smelten.

Smeer de onderkant van de broodjes in met mayonaise en curry. Beleg met de sla en augurk en leg hier de tartaartjes met kaas op.

Hierop mag de tomaat en de uiringen.

Smeer de bovenkant van het broodje ook in met een beetje mayonaise en top de burger hier mee af.

Probeer deze recepten ook eens:


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen